بعد از خروج گاز(مبرد) پرفشار و داغ از کمپرسور وارد کاندنسر می شود و در آنجا در دمای محیط(یا دمایی که در اختیار داریم) تبدیل به مایع می شود.
با افزایش فشار گاز،دمای تقطیر آن افزایش می یابد یعنی در دمای بالاتری به مایع تبدیل می شود.کمپرسور فشار گاز را افزایش داده و در نتیجه دمای تقطیر آن نیز افزایش می یابد.
انواع کاندنسر:
– آبی: در کاندنسر های آبی سیال خنک کننده آب می باشد و دارای سه نوع زیر هستند.
1) دو لوله ای 2) پوسته و کویل 3) پوسته و لوله
کاندنسر دو لوله ای: از دو لوله که یکی از آنها در داخل دیگری قرار می گیرد تشکیل می شوند.در این کاندنسر ها آب از لوله داخلی و مبرد در خلاف جهت آن از فضای بین لوله داخلی و خارجی جریان می یابد که علاوه بر خنک شدن به وسیله آب کمی هم به وسیله هوا خنک شود.

برج های خنک کن
برج های خنک کن در اصل وسایل بازیابی آب می باشند.آب گرم خروجی از کاندنسر به بالای برج خنک کن پمپ می شود و از آنجا به تشتک برج می ریزد. با ایجاد سطح وسیع تماس آب با هوا تبخیر را آسان می کند و باعث خنک شدن سریع آب می گردد. عمل خنک شدن در اثر از دست دادن گرمای نهان تبخیر انجام می گیرد، درحالی که مقدار کمی آب تبخیر می شود و باعث خنک شدن آب می گردد.

کاندنسر های پوسته و کویل:از یک یا چند کویل لوله ای یا لوله ای پره دار که در داخل کویل جریان دارد و بخار مبرد داغ از بالا وارد پوسته می شود و در گذر از اطراف کویل های آب با سطح آنها تماس می یابد و تقطیر می شود.
کاندنسر پوسته و لوله:از تعدادی لوله مستقیم و موازی هم که به وسیله صفحه لوله ها در محل خود نگه داشته می شوند و در داخل پوسته فولادی استوانه ای شکل قرار می گیرند تشکیل شده است


– هوایی: سیال خنک کننده هوا،که ممکن است جریان هوا به صورت طبیعی(استاتیک) یا به وسیله فن انجام شود.
– تبخیری: سیال خنک کننده آب و هوا،در واقع ترکیبی از کاندنسور آبی و برج خنک کن است که به صورت یک دستگاه ساخته شده و وسیله ای برای صرفه جویی آب است.

– استاتیک(بدون فن): سیال خنک کننده جریان طبیعی هوا،این کاندنسر ها به دلیل ظرفیت کمشان فقط در کاربرد های کوچک و عمدتاً در یخچال ها و فریزر های خانگی استفاده می شود.

آخربن دیدگاه ها: